Home Tuinvertier

Composiet Schuttingen: Duurzaam en Sfeervol.

elephant_composiet_schutting_tuinscherm_geheel_antraciet_met_kaderMensen kiezen als tuinafscheiding vaak voor een houten schutting, een stenen muur, of een bomenhaag. Alle drie zorgen ze ervoor dat je van privacy in je tuin kunt genieten en het voorkomt dat de wind vrij spel heeft. Voor welke afscheiding je moet gaan is moeilijk te zeggen, want ze hebben alle drie zo hun voor- en nadelen. Zo zijn bomen- of struikenhagen het meest natuurlijk, maar is er veel onderhoud voor nodig. Stenen muren zijn het meest stevig, winddicht en onderhoudsvrij, maar zijn duurder en mogelijk minder sfeervol.

Houten schuttingen zitten daar qua voor- en nadelen zo’n beetje tussenin. Maar wat dacht je van een schutting van composiet? Dan heb je de stevigheid en de duurzaamheid van een stenen muur, maar voor minder geld en met een natuurlijker effect. Lees er meer over in dit artikel.

Een Composiet Schutting

Zoals ik al zei is een schutting van composiet mogelijk de beste oplossing voor als je niet kunt kiezen tussen sfeer en duurzaamheid: een composiet schutting ziet er natuurlijk uit en laat (afhankelijk van je keuze) veel licht door, maar is goedkoper dan een muur en wel net zo duurzaam. Een composiet schutting gaat gemiddeld zo’n 25 jaar mee. Onderhoud? Je hoeft composiet schuttingen niet te lakken, schilderen of wat dan ook, dus vrijwel volledig onderhoudsvrij.

De Voordelen van een Composieten Schutting

Een composiet schutting rot niet, schimmelt niet en het is ook niet nodig om hem ieder jaar opnieuw te lakken. Composiet is een relatief goedkoop materiaal, dus je bent veel voordeliger uit dan met een muur, of wanneer je een hele bomenhaag plaatst. Ten slotte zijn composiet schuttingen sfeervol en trendy.

Composiet is toch niet sfeervol?

Over smaak valt niet te twisten. Sommige mensen vinden het idee dat de schutting van composiet is genoeg om hem direct af te schrijven. Wij zijn van mening dat er heel natuurlijk ogende composiet schuttingen bestaan, die qua sfeer niet onderdoen voor een houten schutting. Bovendien kun je de schutting nog natuurlijker laten ogen door vlak tegen de schutting een aantal grote of middelgrote planten of struiken te plaatsen.

Over Tuinvertier

Wie zit erachter

Alice

Alice

Schrijfster

Neem Contact op!